Lugnet Idre

Välkommen till Dalarna – Sveriges hjärta

Dalarna erbjuder såväl lugn som energi i en omgivning av skogar, berg och sjöar som kan upptäckas genom lustfyllda engagerande aktiviteter. Närheten till naturen och utbudet av friluftsaktiviteter gör att här finns något för alla. Sommar och höst passar utmärkt för vandring, cykling, golf, fiske, jakt och kulturupplevelser. Vinterns och vårens vackra snötäckta landskap kan utforskas till fots, på längdskidor eller långfärdsskridskor, med snöskoter, hundsläde eller utför i slalombacken. Dalarna är fullt av möjligheter året runt. I norra Dalarna finns flera destinationer med alpina nedfarter på Idre fjäll, Himmelfjäll, Fjätervålen, och Grövelfjäll. Norra Dalarna växer allt starkare som turistort dit naturälskande människor vallfärdar från flera länder i främst norra Europa.

Idre, som är navet i fjällen, har växt enormt mycket senaste åren. De främsta orsakerna till att skidåkande resenärer väljer Idre är att det är här som de riktiga fjällen finns samt att det alltid är natursnö i terrängen, vintern kommer tidigt och slutar sent på våren. Idre fjäll är numera alltid först ut med både alpin och längdpremiärer vilket gör att landslagen alltid samlas här på försäsongen. Sommaraktiviteterna ökar hela tiden och ett brett utbud väntar för den äventyrslystne här. Det som lockar flest människor är fisket i de oändliga bäckar och åar som finns i fjällen och dalgångarna. Även vandringar, cykling, bär och svampplockning samt jakt i olika former på hösten gör att många återvänder till Idre flera gånger om året. Idre är även den sydligaste samebyn där samerna kan leva på och med sina renar och bidra till öppna landskap.

Idre Lugnet
På vägen upp mot Himmelfjäll och Idre fjäll från Idre by ligger ett område som heter Fjällfoten. Idre Lugnet ligger i Fjällfoten som är 5 minuter i bil till Idre by och till fjällanläggningarna. Fjällfoten är sedan många år redan bebyggt med bostadsrätter och fritidshus och området är uppskattat då det nästan alltid är uthyrt i dessa stugor. Idres golfbana ligger bara ett stenkast norr om tomtområdet så dit är det gångavstånd. Här finns det ett antal tomter med varierande storlek, några lämpar sig till att bygga parhus på medan andra är för enfamiljshus. Dessa tomter är med andra ord byggklara så det behövs bara ett bygglov från kommunen så är du snart en av alla de som redan har köpt eller byggt ett eget boende i fjällvärldens populäraste destination – Idre. Skoterleden som tar dig upp på fjället går förbi detta tomtområde så du tar dig enkelt ut på de mildvida lederna som tar dig nästan överallt. Adressen är Björnvägen, 790 91 Idre.

El och fiber
Kabelläggning för både elektricitet och fiber är förberett till varje tomtgräns Idre 32:44-55, utfört av Ellevio.

Vatten och avlopp
2019-12-22 NODAVA har dragit kommunalt vatten och avlopp till varje tomt Idre 32:44-55.

Vägbygnation
Vägbyggnation har börjat och kommer att slutföras efter att vatten- och avloppsarbeten har slutförts till alla tomtgränserna Idre 32:44-55. Slutfasen kommer att ske under hösten 2020. VKA investment har sökt om medlemskap i Idre GA: 29 via lantmäteriet. Omprövad gemensamhetsanläggning Idre GA:20 Vägar finns i området så du når varje tomt med bil redan nu.

Karta

Dokument
Detaljplan
Förrättningskarta Idre 32.32 Stamfastighet och tomt Idre 32:44-62
Förrättningskarta omprövad gemensamhetsanläggning Idre GA 29 för Idre 32:44-62
VA-karta VA utfört av NODAVA för varje tomt 32:44-55, kopplingspunkten, tomt Idre 32:44-55
Areal och byggrätt

Fjällen
Idre fjäll
Att göra i Idre
Idre Himmelfjäll
Scandinavian Mountains International Airport

Bilder från Forsgrens för inspiration